3 populaire duurzame cosmetica merken

3 populaire duurzame cosmetica merken

Yeey Sociii krijgt binnenkort een labelingsysteem! Dit betekent dat bij elk product precies komt te staan wat er duurzaam aan is. Wij verdelen de labels in 5 categorieën: Organic, Vegan, Fairtrade, Recycled en Good Cause. Elke label krijgt een eigen kleur om het overzicht  voor de consument goed te behouden. In dit artikel licht ik alvast de drie populairste cosmetica merken toe met behulp van onze labels. 

#1 SANTE

 

Het Duitse merk SANTE behoort tot de top van de duurzame cosmetica merken en is tevens erg populair op Sociii. SANTE heeft een erg uitgebreide collectie van make-up, haar, lichaam, gezicht en tand producten.  Alles wordt geproduceerd van Natuurlijke en Fairtrade materialen.

Daarnaast is het grootste gedeelte van hun collectie ook nog eens Vegan en geen enkel product wordt getest op dieren. Compleet Cruelty Free dus! Ennnn de verpakkingen worden gemaakt van gerecyclede materialen… Om hun sociale impact nog meer te vergroten investeren zij ook in Fair Trade projecten in derde wereld landen.

Yess, dit is een merk waar wij trots op kunnen zijn. De labels die dit merk scoort zijn: Organic, Vegan, Fairtrade, Recycled en Good Cause. Allemaal dus!

 

 

#2 BENECOS

 

Ook dit is een erg duurzaam Duits merk. BENECOS zet zich graag in voor het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Alle materialen die zij gebruiken zijn volledig BDIH gecertificeerd. Zo gebruiken zij GEEN olie mineralen/ siliconen/ parabenen en syntethische emulgators. Het BDIH keurmerk is een Duits keurmerk en  houdt in dat:

• traceerbaarheid van de herkomst van de grondstoffen goed wordt gecontroleerd;
• geen gebruik van dierproeven;
• geen gebruik van gentechnologie;
• alleen natuurlijke grondstoffen die op een milieuvriendelijke manier (bij voorkeur uit de biologische landbouw) geproduceerd worden;
• indien van toepassing: grondstoffen uit eerlijke handel. (www.kiesduurzaamheid.nl)

Het keurmerk zegt het dus al; BENECOS is compleet Cruelty Free. Daarnaast hebben zij ook nog eens een Vegan collectie!

De labels die horen bij dit merk zijn: Organic en Vegan.

#3 YES TO

 

YES TO heeft een erg uitgebreide collectie van gezicht, haar, lichaam en lip producten. Minimaal 95% van de materialen zijn organisch! Daarbij is alles 100% Cruelty Free en zijn lid van de Leaping Bunny Program. Niks is dus getest op dieren.  YES TO gebruikt ook geen parabenen of andere schadelijke stoffen.

YES TO scoort de label: Organic!