5 duurzame beauty merken toegelicht

5 duurzame beauty merken toegelicht

Als je net begint aan een duurzamer leven, dan heb je vaak nog een hoop te leren. Je kunt niet alleen letten op je boodschappen of op je kleding, maar ook op cosmetica. Want je kunt nog wel biologische voeding kopen, maar weet je eigenlijk wel wat je op je huid smeert!? In dit artikel worden 5 duurzame beauty merken toegelicht, zodat je ze beter kunt leren kennen! 

Boho

Als je op zoek bent naar een verantwoord make-up merk, dan ben je bij Boho aan het juiste adres. Dit Franse merk heeft make-up voor het gezicht, de ogen en de lippen. Daarnaast heeft het merk ook nagellak en kwasten. De producten zijn zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch. Natuurlijk is het merk dierproefvrij en ze hebben ook veel vegan opties. Er is genoeg keus én het is betaalbaar!

De labels die dit merk scoort zijn: Organic, Cruelty Free en Vegan (voor een deel van de collectie).

 

Dr. Hauschka

Ben je juist op zoek naar duurzame verzorgingsproducten? Dan zit je met Dr. Hauschka goed! Het merk is natuurlijk, biologisch en dierproefvrij en heeft ook vegan opties. Maar het is nog net wat meer bijzonder dan andere merken. Dr. Hauschka werkt namelijk volgens de ritmes van de natuur. Denk bijvoorbeeld aan dag en nacht en de verschillende seizoenen. Ze forceren de natuur dus niet. De producten van dit merk zijn wellicht wat duurder, maar de kwaliteit is daar dan ook echt naar. 

De labels die dit merk scoort zijn: OrganicCruelty Free en Vegan (voor een deel van de collectie).

 

Inika

Waar Boho leuke make-up aanbiedt in boho verpakkingen, straalt het merk Inika pure luxe uit. Als je dus houdt van luxe make-up, maar graag voor natuurlijke producten gaat: kies dan voor Inika! Dit Australische merk heeft verschillende producten in het assortiment en het ziet er stuk voor stuk prachtig uit. De producten van Inika zijn 100 % natuurlijk, dierproefvrij en allemaal vegan.                                                                                            

De labels die dit merk scoort zijn: OrganicCruelty Free en Vegan.           

        

Pacifica

Nog zo’n tof merk dat 100 % natuurlijk, dierproefvrij én vegan is: Pacifica! Dit merk heeft niet alleen make-up, maar ook verzorging en zelfs parfum. Het assortiment is best wel groot en de producten zijn echt van goede kwaliteit. De uitstraling is een beetje boho achtig, maar niet too much. Je wordt er in ieder geval vrolijk van als je het ziet. Dit merk is over de hele wereld erg populair.

De labels die dit merk scoort zijn: OrganicCruelty Free en Vegan.     

      

The Ohm Collection

Veel natuurlijke merken hebben hun oorsprong in het buitenland, maar The Ohm Collection is een Nederlands merk! Ze begonnen oorspronkelijk met natuurlijke deodorant zonder chemische stoffen. Dat was een succes. En inmiddels hebben ze ook zonnebrand en een dag- en nachtcrème in het assortiment opgenomen. De producten zijn 100 % natuurlijk, dierproefvrij en vegan. En omdat het oog ook wat wil, zitten de producten in ontzettend mooie, onweerstaanbare verpakkingen.

De labels die dit merk scoort zijn: OrganicCruelty Free en Vegan

 

 

Je merkt het al: ook als je kiest voor duurzame beauty merken, is er nog meer dan genoeg keus!

 

Dit artikel is met liefde geschreven door Mariëlle van The Green Guide.