5 favoriete duurzame kleding merken voor dames

5 favoriete duurzame kleding merken voor dames

Bij Sociii houden we van kleding! Maar dan wel kleding waar we ons goed in voelen. En wanneer voel je je goed in een outfit? Natuurlijk als de outfit qua kleur en stijl past bij jou. Maar welke outfit voelt nu fijner dan een eerlijke outfit? We vinden het niet alleen belangrijk om rekening te houden met uitbuiting, maar ook met het milieu. In dit artikel vind je 5 duurzame kleding merken voor dames!

Armedangels

Laten we de kleding merken afgaan op alfabetische volgorde! Armed Angels heeft stijlvolle kleding voor zowel dames als heren. Het merk houdt bij de productie niet alleen rekening met het milieu, maar ook met het eerlijk behandelen van werknemers. Het mooie van dit merk is dat het gaat voor everyday favorites: items die je het hele jaar door kunt dragen, ideaal voor een capsule wardrobe!

 

Kings of Indigo

Als je dol bent op een goede jeans, dan moet je zeker even kennis maken met Kings of Indigo. Dit merk maakt de tofste jeans kleding in meerdere stijlvolle designs. Of je nu een basic jeans wilt of een opvallende blouse: bij Kings of Indigo kun je terecht. Het merk hecht waarde aan een goede kwaliteit, zodat de items lang meegaan. Bovendien is het merk transparant over waar de kleding gemaakt wordt. Ze houden rekening met sustainable materials (o.a. gerecycled!) en fair trade productie.

 

Kuyichi

We gaan nog even verder op jeans gebied. Kuyichi is ook zo’n prachtig jeans merk. Het Nederlandse merk heeft niet voor niets Pure Goods als slogan. Ze vinden het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van een goede jeans. Niet alleen de koper, maar zeker ook de maker. Bovendien moet het milieu daar niet onder lijden. Daarom kiest Kuyichi voor duurzame materialen en fair production.

Matt & Nat

Ook al is het officieel geen kleding: goede accessoires maken een outfit wel perfect af. Tenminste, als je de juiste accessoires kiest! Met de accessoires van Matt & Nat zit je in ieder geval altijd goed. Of je nu gaat voor een tasje dat altijd kan of een tasje dat een leuke draai geeft aan je outfit: go Matt & Nat! Het merk staat bekend om de vegan materialen, die vaak ook nog eens gerecycled zijn. 

 

Patagonia

Dit merk ontstond oorspronkelijk als sportmerk, puur voor enkele ‘stille’ sporten. Dit zijn sporten waar geen motor bij nodig is. Je maakt daarbij op een duurzame manier gebruik van de natuur. Inmiddels is het assortiment ontzettend groot en Patagonia houdt rekening met fair trade kleding en duurzame materialen. Je vindt er nu onder andere bikini’s, jurkjes, jassen, tassen en ga zo maar door!

Hopelijk hebben we met deze 5 duurzame kleding merken voor dames kunnen laten zien dat fair trade en duurzame kleding helemaal niet moeilijk te vinden is. Veel shopplezier toegewenst!