5 toffe duurzame schoenenmerken voor dames & heren!

5 toffe duurzame schoenenmerken voor dames & heren!

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om voortaan te gaan voor duurzame merken, kan het soms lastig zijn om nieuwe items te vinden. En net als je denkt dat je een duurzaam merk gevonden hebt, blijkt het soms helemaal niet zo duurzaam te zijn… Om je te helpen zetten we op onze blog de mooiste merken voor je op een rij. Vandaag delen we 5 toffe duurzame schoenenmerken voor dames & heren met de bijbehorende labels, zodat je weet waar de merken aan voldoen. Kijk snel verder!

Pikolinos

We gaan de 5 merken in dit artikel af op alfabetische volgorde en dan komen we als eerste bij het merk Pikolinos. De schoenen van dit merk dragen onze labels Good Cause en Organic. Dit omdat het merk zich inzet voor eerlijke werkomstandigheden en bijdraagt aan sociale projecten. Bovendien houdt het merk rekening met het milieu tijdens de productie. Het assortiment bestaat uit sneakers, instappers, laarsjes en enkellaarsjes in verschillende kleuren en modellen.

Think!

Het tweede merk dat we graag met je delen is Think! Dit merk draagt ons Organic label. In het assortiment vind je sneakers, laarzen, enkellaarzen en ballerina’s. Think! Gebruikt materialen uit Europa, zodat het niet al te lange afstanden af hoeft te leggen. Bij het maken van de schoenen worden plantaardige in plaats van chemische kleurstoffen gebruikt, die veel minder schadelijk zijn voor het milieu. Think! heeft zelfs een aantal schoenen met een volledig composteerbare loopzool.

 

TOMS

Veel duurzame merken zijn onbekend voor mensen die zich er niet mee bezig houden. Toms is daar echter een uitzondering op. In het assortiment vind je stijlvolle espadrilles en sneakers in allerlei kleuren en patronen voor leuke prijzen. Toms draagt de labels Good Cause en Fair. Het merk zet zich in voor goede werkomstandigheden én doneert per verkocht paar ook een paar aan arme kinderen. Bovendien zetten zij zich in voor meerdere goede projecten op bijvoorbeeld het gebied van school en zorg. Ook voor veganisten is Toms een heel leuk merk, ze hebben namelijk een groot vegan aanbod!

VEJA

Als je dol bent op sneakers én op duurzaamheid, dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de sneakers van Veja. Dit merk draagt maar liefst 3 van onze labels, namelijk Good Cause, Organic en Fair. Ze gaan voor transparantie, eerlijke arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke materialen. Ook Veja heeft een aantal toffe vegan sneakers in het assortiment.

Woden

Nog meer stijlvolle sneakers vind je bij Woden, het laatste merk dat we in dit artikel toelichten. Dit merk krijgt in Nederland steeds meer bekendheid, ook onder de mensen die zich nog niet bewust bezighouden met duurzaamheid. En wij snappen wel waarom: je ziet aan de sneakers niet dat ze zo duurzaam zijn, ze zijn ontzettend stijlvol. Dit merk draagt onze labels Organic en Recycled. Ze maken namelijk gebruik van kurk, gerecycled rubber en visleer dat over is uit de Noordzee visindustrie.