6 eerlijke en duurzame tassen merken die érg tof zijn

6 eerlijke en duurzame tassen merken die érg tof zijn

De tijd dat eerlijke en duurzame producten oudbollig zijn is voorbij. Er zijn tegenwoordig zoveel mooie groene merken te vinden, dat je er bijna niet meer omheen kunt. Als je nu kiest voor duurzaam, dan kun je er nog steeds heel modieus uitzien. Wij van Sociii weten dat als geen ander, want wij bieden een aantal hele mooie tassenmerken aan. We zetten 6 groene tassen merken voor je op een rij!

1. Aunts & Uncles

Het Duitse merk Aunts & Uncles is een familiebedrijf in de Rhine regio. Elke tas is handgemaakt en uniek. Het merk zorgt voor een veilige werkplek en een eerlijke productie. Daarom selecteren ze alleen die producenten in India en Italië die deze principes ook nastreven. Het merk wordt gesteund door ‘Bureau Veritas’. Dit is een internationaal leidend bedrijf in het controleren en behouden van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, bescherming van het milieu en sociale verantwoordelijkheid. Dit merk draagt daarom het Fair label.

 

2. Myomy

Myomy begon met het produceren van unieke en handgemaakte tassen van fairtrade leer in India. Inmiddels is Myomy een Nederlands fenomeen dat ontwerpt, produceert en handelt op een eerlijke en verantwoorde manier. Myomy legt de focus op het kopen van eerlijk geproduceerd leer. Bovendien beschermt Myomy de kwaliteit van drinkwater door minimaal gebruik te maken van chemicaliën in het ontwikkelingsproces. Dit merk scoort hiermee op Fair, Organic en Good Cause.

 

3. MicMacBags

Micmacbags is al sinds 1949 actief in het produceren van leren tassen. Ze focussen zich sterk op het welzijn van hun medewerkers. Zo hechten ze veel waarde aan een eerlijk salaris, eerlijke uren en een gezonde werkomgeving. Dit merk verdient daarom absoluut het Fair label.

 

4. O My Bag

Het Nederlandse merk O My Bag mag ook niet ontbreken in dit lijstje! Het in Amsterdam gevestigde merk produceert handgemaakte tassen in Kolkata, India. O My Bag is gecertificeerd door de Fair Trade Organization. Het leer komt van lokale koeien en er wordt geen gebruik gemaakt van slechte chemicaliën. De medewerkers in India worden voorzien van gezonde voeding. Dit merk scoort dan ook op de labels Fair, Organic en Good Cause.

 

5. Patagonia

Dit merk begon als een bedrijf met kleding en gereedschap voor hikers. Nu maken ze echter ook kleding en tassen voor sporten zoals skiën, surfen en hardlopen. Patagonia noemt dit soort sporten ‘stille’ sporten, omdat er geen motor voor nodig is en je een connectie voelt met de natuur. Om het milieu te besparen, gebruiken ze enkel gerecycled polyester en organisch katoen. Dit merk draagt daarom maar liefst 4 labels: Fair, Organic, Recycled en Good Cause.

 

6. Rains

We sluiten dit artikel af met het Deense merk Rains. Dit merk werd in 2012 opgericht en produceert kleding, jassen en tassen die volledig waterdicht zijn. Ze gebruiken hierbij gerecyclede materialen en daarom draagt dit merk het Recycled label.

Voor de gehele tassencollectie van Sociii klik hier.