6 x duurzame speelgoed merken bij Sociii

6 x duurzame speelgoed merken bij Sociii

Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Maar er komt steeds meer aandacht voor de duurzaamheid van kinderspeelgoed. En hoe duurzaam je ook bezig bent, speelgoed wil je je kindje toch eigenlijk liever niet ontnemen. Maar dat hoeft gelukkig ook niet! Bij Sociii vind je namelijk maar liefst 6 duurzame speelgoed merken en daar vertellen we je graag meer over.

Wat is er precies niet duurzaam aan speelgoed?

Bij duurzaamheid denken we vaak aan groene energie en steeds vaker bijvoorbeeld aan minder vlees eten. Maar wat vaak nog vergeten wordt, is dat regulier speelgoed ook verre van duurzaam is. Het wordt over het algemeen gemaakt van plastic, een stof waar de aarde niets mee kan. Bovendien gaat het vaak snel stuk of is je kindje het al snel beu, niet echt duurzaam dus.

Duurzaam speelgoed bij Sociii

En wist je dat speelgoed vaak giftige stoffen bevat, die je liever niet in de buurt van je kindje wilt hebben? Die zijn vanzelfsprekend ook niet goed voor het milieu. Gelukkig kan het tegenwoordig anders. Sinds kort vind je namelijk ook duurzaam speelgoed bij Sociii!

In ons assortiment vind je in totaal 6 duurzame speelgoed merken voor kinderen: Hape, Plan Toys, Living Nature, Bauer, Geen Toys en Frank & Fischer. Deze merken hebben duurzaamheid én de veiligheid van het speelgoed allen hoog in het vaandel staan.

Plan Toys maakt bijvoorbeeld speelgoed van 100% gerecycled hout en inkt op sojabasis. Hape heeft een complete bamboe speelgoedlijn en het speelgoed van Green Toys wordt duurzaam gemaakt van gerecyclede melkflessen. De producten van Frank & Fischer worden fairtrade met de hand gemaakt.

Een ruim duurzaam speelgoed assortiment

Ondanks het duurzame karakter van deze merken hoef je je geen zorgen te maken over de keuzemogelijkheden. In onze webshop vind je namelijk maar liefst 2000 duurzame speelgoed producten. Van knuffels tot stoffen boekjes en houten stapelblokken tot een piano, je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het in ons assortiment voor jouw kindje!