Koop bewuster en kies voor duurzame producten

Koop bewuster en kies voor duurzame producten

Steeds meer mensen worden er van bewust dat ze hun koop gedrag moeten aanpassen. Mensen kopen vaak producten zonder er bij na te denken waar het nu vandaan komt en hoe het gemaakt is. Gelukkig wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Zo zijn er steeds meer merken die op een duurzame manier willen produceren, vervoeren en verder willen ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan is sociii, maar er zijn gelukkig ook andere merken bezig met duurzame producten en dat is super belangrijk als we onze aarde waarop wij leven niet nog verder willen kapot maken. Kijk eens op Yumeko, dit is een website met duurzame producten voor in huis en als je nog een leuke korting wilt krijgen op de producten van Yumeko kijk dan op bespaardeals.nl/yumeko.

Waarom kiezen voor duurzame producten?

Niet alleen voor consumenten is het belangrijk om voor duurzame producten te kiezen, maar ook voor bedrijven is het belangrijk om zich meer bezig te houden met duurzaamheid. Het is niet alleen goed voor de aarde, maar ook zeker voor je reputatie als bedrijf. Zorg dragen voor een betere leefwereld en voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering. Een duurzame bedrijfsvoering draagt zeker bij aan het positieve imago van het bedrijf én het welzijn van de natuur op aarde. Denk maar eens aan de grote schandalen van grote bedrijven, ze doen aan kinderarbeid terwijl ze reclame maken dit absoluut niet te doen. Auto’s blijken een veel grotere Co2 uitstoot te hebben dan dat ze beweren met ‘onafhankelijke’ tests. Dit zijn stuk voor stuk grote schandalen die veel invloed hebben op de bedrijven. Zo is het imago van het bedrijf niet alleen geschaad, er hangen ook hoge boetes boven het hoofd. Daarnaast zal ook de omzet teruglopen omdat mensen minder snel geassocieerd willen worden met die bedrijven. Duurzaam ondernemen is dus niet alleen goed voor het imago, maar kan ook zeker geld opleveren of uitsparen aan boetes.

Duurzame producten en energie zijn belangrijk voor de toekomst

Het hoge gebruik van fosiele brandstoffen door bedrijven en burgers zorgt wereldwijd voor grote problemen. Vroeger werden de gevolgen onderschat, maar tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van de veranderende wereld. Het wordt steeds warmer, de woestijn wordt groter, waardoor er minder landbouw mogelijk is en daarnaast zijn er nog veel meer problemen dan alleen de klimaatveranderingen. Kortom het heeft steeds meer invloed op ons dagelijks leven en er is steeds meer schade zichtbaar. Kies daarom voor duurzame producten, maar ook voor duurzame energie. Dit zijn belangrijke stappen voor een duurzame toekomst.

Wat zijn fair trade producten?

Fair trade producten zijn producten die staan voor eerlijke handel. Vaak worden mensen in arme landen uitgebuit voor een klein loontje en worden de producten hier voor een veelvoud verkocht. Steeds meer bedrijven zijn hier op tegen en kiezen voor fair trade en/of duurzame producten. Zo krijgen de boeren in arme landen een eerlijke loon, krijgt de lokale bevolking een kans op een beter leven en met de extra inkomsten kunnen ze belangrijke dingen bouwen voor hun gemeenschap. Denk aan scholen, waterputten, landbouwmachines of andere zaken waar eerst geen geld voor was. Nu kunnen ze dit wel veroorloven en zal hun toekomst er een stuk beter uitzien.