Sociii: hoe kun je je kledingkast duurzaam maken?

Sociii: hoe kun je je kledingkast duurzaam maken?

Duurzaamheid is niet langer meer een trend, maar de norm en dat is mooi! Vroeger was er namelijk weinig bekend over het verhaal achter kleding en dat verandert gelukkig beetje bij beetje. Niemand wil tenslotte bewust bijdragen aan kinderarbeid, toch? De consument vraagt naar ‘groene kleding’ en daardoor komt er gelukkig steeds meer aanbod. Maar hoe kun je je kledingkast duurzaam maken?

Kleding repareren

Er zijn verschillende manieren om je kledingkast duurzaam te maken, dus kies gewoon de manier die bij jou past. Maar denk eerst eens aan hoelang een item dat al in je kast hangt mee kan gaan. Als de rits van je laars kapot gaat, hoeft hij niet direct de prullenbak in. Laat hem maken en draag hem nog met plezier. Hetzelfde geldt voor een gaatje in je trui, ook dit kun je eenvoudig (laten) maken. Als je je kleding met liefde behandelt en dus langer mee laat gaan, ben je al aardig duurzaam bezig.

Tweedehands kleding

Maar wat als iets écht aan vervanging toe is en je wilt dat graag duurzaam vervangen? Je hebt dan eigenlijk twee mogelijkheden: het kopen van tweedehands kleding of het kopen van nieuwe items die eerlijk en duurzaam geproduceerd zijn. Je kunt online zoeken naar tweedehands kleding, maar je kunt natuurlijk ook een kringloopwinkel binnen lopen. Een kledingruil met vrienden kan ook leuk zijn!

Eerlijke & duurzame kleding

Geen fan van tweedehands kleding? Er bestaan gelukkig al een heleboel mooie ‘groene’ merken. Deze merken houden bijvoorbeeld rekening met een eerlijke productie, waarbij niemand wordt uitgebuit. Of met een duurzaam productieproces, waarbij zo min mogelijk water wordt verspild. Bovendien gebruiken dit soort merken vaak materialen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Bij Sociii vind je een heleboel duurzame kledingmerken, zoals Armed Angels, Kings of Indigo en Nudie Jeans. We maken gebruik van een labelsysteem waardoor je kunt zien waar een merk aan voldoet. Zo weet je waar je in investeert als je je kledingkast duurzaam maakt! De items van deze merken zijn van hoge kwaliteit, je zult er daardoor lang mee doen en kunt het dus echt zien als een investering.

Je kledingstijl in beeld krijgen

De kledingindustrie is gevoelig voor trends en dat is alles behalve milieubewust. Denk aan schoenen die maar één seizoen hot zijn en daarna nooit meer worden gedragen. Zorg daarom dat je fijne items in je kast hebt hangen die volledig bij je kledingstijl passen en die je altijd kunt blijven dragen. Door zo min mogelijk miskopen te doen, ben je niet alleen budgetbewust maar ook milieubewust bezig.

Heb jij nog een ultieme tip? Laat het ons weten!