Zara in het nieuws: waarom kiezen voor eerlijke kleding belangrijk is!

Zara in het nieuws: waarom kiezen voor eerlijke kleding belangrijk is!

Onlangs kwam kledingketen Zara in het nieuws en dat was niet om een positieve reden. Het tegenovergestelde juist! De makers van Zara kleding kregen al een paar maanden niet betaald en besloten in actie te komen. Dit deden zij op een slimme manier, waarbij de consument ook aan het denken gezet zou worden. Het is voor ons moeilijk voor te stellen dat we niet betaald krijgen, maar er moet iets veranderen! Wij leggen je graag uit waarom kiezen voor eerlijke kleding belangrijk is.

Slechte arbeidsomstandigheden

Zara kwam onlangs in het nieuws omdat de makers van de kleding kleine kaartjes in bijvoorbeeld broekzakken hadden gestopt. Op de kaartjes stond dat de makers helaas niet betaald hadden gekregen voor hun werk. Er is inmiddels ook een petitie opgezet, waarvoor al veel handtekeningen verzameld zijn. Het is namelijk niet de eerste keer dat Zara negatief in het nieuws komt. Zo zijn ze eerder in het nieuws gekomen door milieuonvriendelijk handelen, kinderarbeid en het pikken van kledingontwerpen van jonge ontwerpers. Dat moet in deze tijd anders kunnen, toch?

Fast fashion industrie

Dit nieuws over Zara is niet echt iets nieuws dat gaande is. Er is namelijk al veel langer bekend dat de omstandigheden in kledingfabrieken om te huilen zijn. Vaak is er sprake van kinderarbeid of veel te lage lonen voor de lange dagen die de medewerkers moeten maken. Wij kunnen ons hier niet veel bij voorstellen, het is een ver-van-ons-bed-show. Het lijkt misschien ook alsof jij in je eentje niet zoveel verschil maakt, maar niets is minder waar. Vergeet niet dat als de vraag verandert, het aanbod ook zal moeten veranderen. We hebben er dus meer invloed op dan we denken!

Kies fair fashion: eerlijke mode!

En dat is waarom het kiezen voor eerlijke mode zo belangrijk is. Alleen al voor het milieu zou het veel beter zijn als er minder fast fashion zou zijn. Maar vooral voor de personen die jouw kleding maken, is het wel zo fijn om voor fair fashion te kiezen. Bij fair fashion is er geen sprake van kinderarbeid en worden de medewerkers netjes uitbetaald. Eerlijke mode bestaat dus wel! Er moet nu echt eens iets gaan veranderen op fashion gebied en het juiste moment is… nu! Bij Sociii zijn we tegen oneerlijke arbeidsomstandigheden en daarom vind je alleen eerlijke (mode) merken op onze website!

 

Neem snel eens een kijkje op www.sociii.nl/dameskleding/herenkleding!

Met liefde geschreven door Mariëlle Markgraaff