Zo creëer je een mooie look voor de feestdagen

Zo creëer je een mooie look voor de feestdagen

De feestdagen komen nu wel héél dichtbij. En of je nu lekker thuis blijft of de deur uitgaat: het is altijd leuk om jezelf op te doffen. Nu vind je bij reguliere winkels helaas alleen maar producten die vol zitten met troep. En dan bedoelen we ingrediënten die je liever niet op je huid wilt hebben. Bij Sociii vind je duurzame merken waarmee je ook een mooie look voor de feestdagen kunt maken. 

De basis

We beginnen met de basis van je make-up, want die is erg belangrijk. Tijdens de feestdagen mag je best wat extra’s gebruiken, zoals een foundation. Gebruik je dat liever niet? Dan kun je ook met een concealer al een egaal resultaat bereiken. Breng de concealer en/of foundation aan op donkere kringen en onzuiverheden. Voor een top dekking kun je beginnen met concealer en vervolgens nog foundation aanbrengen. Vergeet het geheel niet af te poederen, zodat het goed blijft zitten.

Wangen

Op de wangen kun je vervolgens bronzer, blush en highlighter aanbrengen. Natuurlijk is er ook hierbij niets verplicht. Al is het gebruik van een blush altijd aan te raden, omdat foundation de kleuren in je gezicht neutraliseert. Dit doet vaak lijken alsof je ziek bent en dat wil je natuurlijk liever niet. Draag je liever bronzer en geen blush? Of juist wel blush, maar geen bronzer? All fine! Tijdens de feestdagen is glitter meer dan toegestaan, dus een highlighter op je jukbeenderen maakt je party look pas echt af.

Ogen

Niets is mooier dan een gave ooglook, dit geeft je echt een opvallende oogopslag. Mits je het goed doet natuurlijk. Begin altijd met het aanbrengen van oogschaduw. Maak je geen zorgen als je niet zo’n ster bent in make-up, met twee simpele kleuren kun je vaak al iets moois bereiken. Wil je met de feestdagen een extra touch aan je look geven? Voeg dan eyeliner toe aan je ooglook. Maak de look tot slot af met een mascara die je wimpers helemaal tot zijn recht laat komen.

Lippen

Of je nu gaat voor een opvallende of een neutrale look: iets op je lippen maakt de look pas echt af. Dat kan een neutrale lipgloss zijn bij een opvallende ooglook of bijvoorbeeld een rode lipstick bij een neutrale ooglook. Met Kerst kun je het in principe zo gek maken als je wilt, maar probeer de focus op één ding te leggen. Dus of opvallende ogen of een opvallende lipkleur. Zo shine jij gegarandeerd!

Nagels

De decembermaand is een drukke tijd, maar dat betekent niet dat je je nagels maar moet vergeten. Je handen zijn namelijk net als een visitekaartje en één laagje nagellak kan al veel doen. De lakjes van Boho en Benecos dekken gelukkig goed en drogen ontzettend snel, dus daar ben je zo mee klaar. Je hebt dus eigenlijk geen reden om je nagels niet te lakken.

Fijne feestdagen!